1162862“Lumea ma stie drept alergator de anduranta. Ce nu stie, insa, e povestea vietilor mele paralele. Am fost pe rand: sluga la ciobani pe Bargaie, porcar in armata romana, azilant politic in Berlin, pizzar intr-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sarb, martor intr-o galerie de alba-neagra in Gran Canaria si autor de jafuri armate. Am evadat din doua inchisori europene, dar nu si din a treia.

Vanat prin Interpol, am devenit client al unei puscarii de maxima securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinerete, inchis complet singur intre 4 ziduri albe, foarte groase.

Cei care au auzit de mine dupa ce am castigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi in aceasta carte povestea mea asa cum n-o stie si n-a auzit-o nimeni, niciodata. La fel si cei care, fara sa fi intrebat inainte, m-au ales ca subiect al examenului de capacitate la limba romana.” – Tibi Useriu

Eu aș numi cartea asta Omul care aleargă de trecut. Tibi Ușeriu a avut un trecut îngrozitor, cu multe bătăi din partea părinților, multă “neiubire”. A fost închis, a luptat mult și poate încă mai luptă cu el să ajungă să fie cel mai bun.

Povestea are un iz de Prison Break și mi se pare extraordinar cum a rezistat acest om în anumite condiții. Condițiile unui scenariu de film cu furturi, arme, adrenalină.

Sunt multe de zis, insa mai bine cititi cartea.

O sa merite!

Advertisements