Tags

, , , , , , , , , , ,

Habar nu am ce mi-a venit să citesc următoarele 3 cărți, dar știu ca subiectul m-a făcut să înțeleg ce înseamnă ISIS și cât rău poate să facă.

Eu sunt Malala

O fată luptă pentru educație și are curajul să se opună talibanilor. În 2012 ea este împușcată în cap, dar supraviețuiește și ne dă o lecție de eroism fantastică!

În viață trebuie să lupți pentru tot ce îți propui.

E o carte care se citește foarte ușor, dar povestea te marchează.

Astăzi, Malala e simbolul protestului paşnic şi cea mai tânără câştigătore a Premiului Nobel pentru Pace 2014.

 

 

CARTEA ASTA CHIAR NU O POȚI LĂSA DIN MÂNĂ!

În pielea unei jihadiste

Este o anchetă jurnalistică scrisă foarte bine!!!

Melodie este numele pe care o jurnalistă din Franța și-l ia pentru a fi la curent cu ISIS, ea face cunoștință pe Facebook cu șeful unei brigazi islamiste. După câteva conversții, Abu Bilel declară că s-a îndrăgostit de ea și o roagă să vină în Siria. În cele din urma o cere de soție, descriindu-i viața minunata pe care o vor avea împreună – el luptând împotriva necredincioșilor, ea făcându-și propriul jihad. Sedusă, Melodie se pregatește de plecare și e cât pe ce să fie descoperită.

Foarte multe tinere europene pleacă în Orient după ce sunt contactate pe internet de organizații islamice. La aceste tinere s-a gândit Anna Erelle când și-a făcut un profil fals de Facebook și s-a lăsat „racolată“. Anna este jurnalistă și se ocupa de filierele de recrutare ale Statului Islamic, organizație a cărei propaganda online este una dintre armele sale cele mai redutabile. Timp de o luna, Anna a fost Melodie și a primit informații prețioase de la „pretendentul“ ei, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, califul autoproclamat al Statului Islamic. Călătoria în Orient ar fi trebuit să fie ultima etapa a anchetei sale și Anna o pregătește în cele mai mici amănunte. Însă pe drum lucrurile scapă complet de sub control…

Am fost sclava Daesh


Această carte reprezintă mărturia tinerei Jinan care e răpită și vândută într-o piaţă de sclave din Mosul unor luptători Daesh, este sechestrată, torturată şi obligată să se convertească la islam, urmând să aibă soarta tuturor prizonierelor nemusulmane ale Statului Islamic, aceea de a fi folosite ca sclave sexuale de jihadişti. Timp de trei luni a trăit într-un adevărat infern, însă a avut noroc, reuşind să fugă.

O poveste pe lângă care nu poți trece prea ușor.

Advertisements