Tags

, , , ,

 

Cina de Herman Koch

„Koch isi lasa cititorul sa descopere romanul episod cu episod, actiune cu actiune. Cina inseamna mai mult decit o poveste, iar vocea lui Paul, care-si dezvaluie constiinta tulburata, are puterea sa sustina romanul chiar si fara drama si iesirile in decor ale celor doi baieti sau reactia necontrolata a parintilor.” (The Guardian)

Ma uitam la coperta ei si zic…”Cine naiba pune un homar pe coperta si o mai si vinde?”. Pentru mine conteaza (in mica masura, e adevarat) si coperta. In schimb, dupa ce am deschis-o nu ma mai puteam opri din citit. La un moment dat te prinde rau. Vrei sa afli cine ce si cum. Nu prea imi place sa dau detalii despre carti, dar poti sa arunci o privire aici sa vezi daca ti s-ar potrivi.

Un baiat pe lista lui Schindler de Leon Leyson

“Generozitatea şi iscusinţa unui bărbat german numit Oskar Schindler au fost cele care i-au salvat viaţa lui Leon, ca şi unor membri din familia lui, numele lor fiind adăugate pe lista muncitorilor evrei din fabrica acestuia – o listă ce a devenit faimoasă în toată lumea: Lista lui Schindler. Aceasta este singura carte de memorii publicată vreodată de un copil supravieţuitor de pe Lista lui Schindler şi ilustrează perfect demnitatea autorului.”

Un fel de “Jurnalul Annei Frank“, dar mult mai dramatic.

 

Advertisements