Tags

,

Da, in sfarsit am terminat cartea asta. 750 de pagini importante pentru orice iubitor al operelor Agathei Christie.

“Sa nu te intorci niciodata intr-un loc in care ai fost fericit. In felul acesta il poti pastra viu in amintire. Daca te intorci, amintirea se naruie, cu tot parfumul si cu toata frumusetea ei.”

“Viata seamana cu un vapor, cu interiorul unui vapor, mai exact. Are o multitudine de compartimente etanse. Cand iesi dintr-unul, tragi usa dupa tine si o incui, apoi intri in altul. Asa a fost viata mea, un compartiment bine ferecat……”

“…de fapt, viata e amuzanta oricand si oriunde; pana si tragediile au un sambure de umor…”

“Eu cred ca toti ramanem aceiasi oameni care eram si la varsta de trei, sase, zece sau douazeci de ani. Lucrul acesta e mai evident, probabil, la sase sau la sapte ani, cand nu stim inca sa ne prefacem; la douazeci de ani ne caznim sa ne punem diferite masti, ca sa fim “in pas cu lumea”. Daca e la moda sa fii intelectual, devii si tu intelectual; daca fetele cele mai populare sunt frivole si superficiale, te porti si tu frivol si superficial. Cu trecerea anilor insa, contati ca e tot mai obositor sa-ti pastrezi masca, asa ca la un moment dat o dai jos si revii la propria individualitate, purtandu-te tot mai firesc din zi in zi. Destul de derutant pentru cei din jur, e adevarat, dar ce usurare fenomenala pentru tine!”

“Loialitatea si curajul sunt doua dintre cele mai extraordinare insusiri umane.”

“Sunt lucruri pe care nu vrum sa ni le amintim. Lucurui care trebuie sa acceptam ca s-au intamplat, dar nu dorim sa nu mai gandim la ele.”

“Cel mai trist si cel mai dificil in viata este atunci cand persoana pe care o iubesti din toata inima sufera, iar tu n-ai cum s-o scutesti de suferinta.”

“O calatorie palpitanta, care e insasi viata ta. Poate ca viata, in sine, nu e neaparat spectaculoasa, dar calatoria va fi totusi palpitanta, pentru ca este vorba de viata ta. Aceasta este una dintre marile taine ale existentei, sa te bucuri de darul vietii care ti-a fost oferit.”

Advertisements