Tags

, , ,

Oana Pellea – Jurnal

Imi doream de ceva timp sa citesc Oana Pellea si a fost o alegere buna. Oana Pellea scrie mult despre Dumnezeu, ea si lume. Scrie cat de dor iti e uneori de unii oameni, si cat de dor ii este ei de unii oameni.
“Sperantele trebuie toate legate intre ele, bagate intr-o sticla mare, cu dop, si aruncate in mare. Poate mai folosesc si altcuiva.”

Jurnalul unui cititor – Gabriel Brebenar

Gabriel Brebenar este un absolvent de filosofie care s-a retras la doar 32 de ani la ţară, la Basarabasa, în judeţul Hunedoara, ca să citească tot ce s-a scris mai important în ultimii două mii de ani pe planeta Pământ. Pentru a câştiga bani să îşi cumpere măcar şosete, dă cu coasa, îngrijeşte o vacă, Steluţa, şi ţine un jurnal de cititor. Un prim volum din jurnal (caietele 27-38) a fost publicat la Editura Humanitas, în această toamnă. Gabriel Liiceanu însuşi a scris prefaţa la „Jurnalul unui cititor” şi l-a elogiat pe acest „cititor borgesian”. Imaginaţi-vă un Cioran care dă Parisul pe Coasta Boacii, ne propune Liiceanu. Nu ne-am imaginat. Am fost să îl întâlnim. (sursa)

Ma asteptam la ceva mai mult…

Advertisements